Opis

Nevzet i Hajrija Alić započeli su zajednički život davne 1986. godine. Sve godine zajedničkog života neumorno su radili i stvarali jer su željeli svojoj porodici da obezbijede sigurne i provjerene zdrave proizvode. 👨‍👩‍👧‍👦 Tako se i javila želja za proizvodnjom meda. Prvo kao hobi davne 1999. godine, prvenstveno za svoje lične potrebe, za potrebe svoje uže i šire porodice.

Želja je u ubrzo postala stvarnost jer su imali imanje na obroncima Majevice u Čeliću koje je idealno za razvoj i uzgoj pčelarstva. Područje Čelića je daleko poznato po razvoju mnogih kultura (Naziv Čelić – izveden je od riječi pčela, kako se spominje naselje Pčelić u najstarijem historijskom dokumentu iz 1533. godine), uzgojem jagodičastog voća, voćnjacima kao i bogatim šumskim, cvijetnim predjelima. To je doprinijelo da je Čelićki med  poznat kao cvijetni med koji svojim mirisom i ukusom zaslužuje posebno mjesto u  srcu naših kupaca. Ljubav prema pčelarstvu se prenijela i na mlađe članove porodice, kćerka Anela, diplomirani ekonomista, dodatno je udahnula našem medu dušu i tako je osnovan mali porodični biznis Golden Bee (Zlatna pčela) koji će uskoro osvojiti tržište.

Autentičnost naših proizvoda je prepoznata kroz široku lepezu proizvoda koje nudimo od meda, saća u medu, propolisa, pripravaka od meda, poklon paketa za sve prigode i prilike. Naš kvalitet je prepoznat i na Sajmu pčelarstva Medena Tuzla 2024. u Tuzli gdje je osvojena i zlatna medalja za kvalitet meda 🍯 . Naše Majevičke pčele  🐝🐝🐝 ponosno nose naziv Golden Bee.

Pored kvaliteta tu je i oku prepoznatljiva ambalaža, sve u znaku naših pčelica, moderno i autentično što nas izdvaja od ostalih pčelara.

Od nekadašnjeg hobija danas smo prerasli u pravi mali porodični posao vođen čistom emocijom i srcem … i blagom naših predaka koje su nam ostavili u amanet…

🐝🐝 Vaša Golden Bee 🐝🐝