September 27, 2023/Izdvojeno
  • By AD

Društvo pčelara Kantona Sarajevo organizuje besplatnu edukaciju o pčelarstvu za mlade dobi od 15 do 30 godina, u okviru projekta “Moja pčela”. 

Kako je najavljeno edukacija će početi u oktobru i ukupno će trajati tri mjeseca tokom kojeg će biti održano 16 radionica teoretskog i praktičnog dijela. Teoretski dio edukacije će biti održan u prostorijama Društva, dok će praktični dio za polaznike biti održan u pčelinjaku. 

Namijenjena je polaznicima s područja sarajevske općine Centar, koji će dobiti zaštitnu pčelarsku opremu za rad na pčelinjaku, priručnike o osnovama pčelarenja, dok će Udruženje svim učesnicima edukacije koji budu imali uslova pokloniti košnicu sa rojem i maticom uz stručnu pomoć edukatora prilikom smještaja košnica i implementiranja roja.

Ovaj projekat je podržan je u okviru javnog poziva organizacijama civilnog društva za predaju prijedloga projekata za mlade. Zainteresirani kandidati sa područja općine Centar mog se tokom septembra prijaviti na pohađanje besplatne edukacije iz oblasti pčelarstva na broj telefona 062/877-806 ili putem maila drustvopcelaraks@gmail.com