April 29, 2024/Izdvojeno
  • By AD

Služba za privredu, gradsku imovinu i upravljanje razvojem Grada Zenice uputila je obavijest pčelarima s područje Zenice o potrebi ažuriranja podataka odnosno prijavu brojnog stanja pčelinjih društava do 15.5.2024. godine.

“Obavještavamo poljoprivredne proizvođače, fizička i pravna lica sa područja Grada Zenice koji su upisani u registar pčelara i pčelinjaka da je Pravilnikom o pčelarstvu („Službene novine Federacije BiH“, broj 31/18) propisano da su sva poljoprivredna gazdinstva koja su upisana u registar pčelara i pčelinjaka obavezna do 15.05.2024. godine izvršiti ažuriranje podataka, odnosno prijavu brojnog stanja pčelinjih društava. Upis u Registar pčelara i pčelinjaka kao i ažuriranje, odnosno prijava promjena podataka u registru pčelara i pčelinjaka je preduslov za ostvarivanje prava na podsticaje u oblasti pčelarstva na federalnom i kantonalnom nivou.

Obrasci zahtjeva za upis u Registar pčelara i pčelinjaka i prijavu promjena na pčelinjaku moguse preuzeti u kanclariji br 322.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon broj 032 447 706 svaki radni dan od 7:30 do 16:00 sati”, stoji u Obavijesti.