Opis

U podnožju planine Osječenice koja doseže 1795 metara nadmorske visine, u bosanskopetrovačkom polju nalazi se pčelinjak porodice Ibrišević. Na parceli koja se prostire na nešto više od 3460 metra kvadratnih, pored pčelinjaka, nalazi se i pčelarski dom u sklopu kojeg je sagrađena i Api komora.

Na netaknutom i nezagađenom dijelu prirode vrijedne pčelice sakupljaju nektar, polen i mednu rosu sa lišća kojeg prerađuju u svojim košnicama te nam daju Livadski i Šumski med (Medljikovac). Cijenjenim kupcima i korisnicima na raspolaganju je i Api komore u kojoj radimo Api inhalacije uz konsultacije dr. Mervane Halilović, ljekara iz Doma zdravlja Bosanski Petrovac.

Bosanskopetrovačko polje bogato je ljekovitim i medonosnim biljem koje značajno utiče na kvalitet meda i razvoj apiterapije na području općine Bosanski Petrovac.

U ponudi našeg poljoprivrednog gazdinstva imamo Livadski med, Medljikovac med, propolis kapi, propolis sprej, mješavine meda sa oraščastim voćem, Imuno med, Studenski mix u medu, Likere višnje i meda, Medovaču kao i razne vrste ulja i krema proizvedenih isključivo od bilja sakupljanih na našim mednim poljima.

Napominjemo da su proizvodi ocijenjeni sa zlatnim medaljama za kvalitetu a mješavina meda i orašastog voća dobila je prestižnu nagradu na međunarodnom sajmu u Novom Sadu, Veliku zlatnu medalju sa zvanjem šampiona u grupi proizvoda.