April 10, 2023/Izdvojeno

Udruženje pčelara “Krajiška pčela” iz Velike Kladuše  5. marta 2023. godine održalo je svoju XV redovnu izvještajnu Skupštinu udruženja. Na Skupštini su, pored ostalog, razmatrani Izvještaj o radu i finansijski izvještaj za prošlu godinu i Program rada za 2023. godinu.

Skupština je usvojila niz zaključaka koji se odnose na budući rad Udruženja i razvoj pčelarstva na području kojim pčelare njihovi članovi.

Nakon radnog dijela prisutni su mogli prisustvovati izlaganju Husnije Kudića koji je u ime Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva iznio niz korisnih podataka o planovima i aktivnostima za naredni period.

Prof. Sulejman Alijagić je održao edukativno predavanje na temu “Proljetni razvoj pčelinjih zajednica sa osvrtom na satnu osnovu”.

Na kraju, svim prisutnim pčelarima, članovima Udruženja pčelara “Krajiška pčela” Velika Kladuša, su podijeljene sadnice medonosne lipe kojom Udruženje nastoji obogatiti pčelinju pašu na području ove opštine a navedeno je da će slične aktivnosti biti realizirane i u narednom periodu.

Foto: UP Krajiška pčela