September 11, 2024/Izdvojeno
  • By AD

“Pčelarstvo Ibrišević” uzelo je učešće na nedavno održanom sajmu meda u Tuzli “Medena Tuzla” 2024. na kojem je zasluženo ostvarilo odlične rezultate.


Naime, med i pripravci od meda “Pčelarstva Ibrišević” proglašeni su jednim od najboljih te su dobili ocjene za kvalitet meda, studentski mix u đedu i med s mladim orasima.
Iz “Pčelastva Ibrišević” su naglasili da je posvećenost kvaliteti ključna za navedene rezultate.


Pored navedenog, naveli su i aktivnosti Api komore “Ibrišević” koja je u 2024. godini bila vrlo posjećena od djece, omladine i ostalih građana različite životne dobi a koje su koristile blagodati pčelica kroz api inhalacije.


“Udisanjem aerosola koji nastaje u košnicama (med,polen,propolis,vosak) popravlja se opšte stanje organizma i jača imunitet.
Posebnu pažnju smo posvetili našoj mlađoj populaciji gdje smo potpuno, bez ikakve materijalne naknade, radili njihovo inhaliranje te im organizovali takođe gratis medne doručke s ciljem stvaranja navike konzumiranja meda i ostalih pčelinjih proizvoda. Najveća nagrada je kad roditelji kažu kako se kod djece popravilo stanje poslije inhaliranja, dali se radilo o problemima s disanjem ili sinusima ili migrenama kao i poboljšanju apetita kod djece”, naveli su iz Pčelarstva Ibrišević u Bosanskom Petrovcu.