October 7, 2023/Izdvojeno
  • By AD

Apiterapijski centar Nuhanović u Bihaću posjetili su studenti studijskog programa Prehrambena tehnologija Biotehničkog fakulteta Univerziteta u Bihaću.

“U sklopu prakse u trajanju od 90 sati prošli smo sve pčelinje proizvode (med, polen, propolis, matičnu mliječ, pergu, vosak, pčelinji otrov) i upoznali se sa samom košnicom i svijetom pčela, načinom prikupljanja pčelinjih proizvoda”, kazao je vlasnik ovog uspješnog Apiterapijskog centra, Armin Nuhanović te dodao da su studentima prenijeta znanja i iskustva na temu “Apiterapija i različite medne mješavine”.

“Studenti su pokazali veliko interesovanje za pčele i pčelinje proizvode. Hvala studentima što su odabrali naš Apiterapijski centar za praksu te sretno budućim tegnolozima koji će sigurno dati svoj doprinos u sferi analiza meda i pčelinjih proizvoda”, izjavio je Nuhanović po okončanju posjete.

Nuhanović na svečanoj akademiji Saveza pčelara Slovenije

Armin Nuhanović tokom prethodne sedmice boravio je u Sloveniji gdje je na poziv Bostjana Noca i Saveza pčelara Slovenije, prisustvovao Svečanoj akademiji Saveza pčelara Slovenije.

“Velika čast i privilegija mi je pripala da budem dio jedne svečane akademije koja je zasigurno okupila najzvučnija imena pčelarstva”, kazao je Nuhanović.

Navedena akademija bila je prilika da se javnost podsjeti na 150 godina postojanja udruženja u Sloveniji, 20 godina od održavanja apimondije u Sloveniji, 250 godina od smrti Antona Janše kao i inaguracija škole pčelarstva “Anton Janš”.